Prezentacija st. 2

Mada zvuči kao nešto što se samo po sebi podrazumijeva, ovo jedinstvo se postiže uz puno truda i zalaganja.

Mens sana in domus sano u praksi znaÄŤi:

Zdrav, skladan i estetski privlačan dom i radni prostor, prilagodljiv svim promjenama u prirodi,društvu ,mikro i makro okruženju,svim onim promjenama koje nam donosi život.u svojoj raznolikosti.

Zaštita i očuvanje prirode,podizanje ekološkog nivoa svijesti.

Urbanost kao naÄŤn stanovanja.

Učenje toleranciji-poštovanje različitosti.

Bioetička Arhitektura poštuje kulturološke,nacionalne i vjerske vrijednosti, kako pojedinca tako porodice i radnog kolektiva.

Okruženje i prostor u kome živimo i radimo su svakako jedan od suštinskih faktora koji utiču na kvalitet života,naravno, ne i jedini. S tim saznanjem opravdano je i neophodno ulagati u taj osobni mikro svijet.

Enterijer i eksterijer u duhu Bioetičke Arhitekture je atmosfera koja se vidi i osjeća. Rezultati se mogu postići i bez velikih novčanih ulaganja..

BioetiÄŤka Arhitektura  nije stil u klasiÄŤnom smislu. Lako se implementira u postojeće  stilove i dodatno ih naglašava

Cilj kome teĹľi i rezultat  koje se postiĹľe koordiniranom saradnjom konsultanta i klijenta  je ambijent savršene jednostavnosti. Priroda kao najviši ideal.

Najbliža definicija bi bila «luksuz u jednostavnosti», za koji je vrijedno uložiti vrijeme,sredstva i napor.

Arhitektura je svoj evolutivni put prolazila uporedo sa evolucijom ÄŤovjeÄŤanstva.

Značajne i manje značajne građevine traju daleko duže od prosječnog ljudskog vijeka. Kad zakaže sjećanje one preuzimaju ulogu istinskih svjedoka istorije, umjetnosti i života.

Iz tih razloga arhitektura je bitan segment svakog društva i svakog pojedinca. Sadašnje arhitekte i graditelji  â€ś svojim djelima  â€śpišu“ poruke  budućim generacijama.

Drvene kuće «Brvno»- jednostavnstavne i skladne arhitektureu ,izgraÄ‘ene od  prirodnih materijala, savršene su kao baza za nadgradnju principa BioetiÄŤke Arhitekture. Graditeljska simbioza za dom o kakvom ste sanjali.

Vrijeme je da ostvarite Vaše snove!

Očekujemo Vaše pozive i unaprijed zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.

BioetiÄŤka Arhitektura kao specifiÄŤan autorski projekat, rezultat je mojih iskustava i istraĹľivanja u domenu ÄŤovjek-prostor.

Suština Bioetičke -Arhitekture sadržana je u sentenci

“ Mens sana in domus sano “

“ Zdrav duh (čovjek) u zdravom domu”